Monday, April 03, 2006

Isten, az Internet és a Nagy Khhőő

FIGYELMEZTETÉS! AZ ALANT KÖVETKEZŐ SZÖVEG NAGY SZAVAKAT TARTALMAZ!

Már megint a régi nóta.... Hajnal van és én nem alszom. Még a közelében sem vagyok annak a "szelet halálnak" amit Poe mester oly áhitattal vágyni vélt olykor két abszintgőzös nyavajgás között...

Internet. Iiiiiiiigen.... a poszt-modern Prométeusz, korunk eretneke és megváltója. Halálunk és Új Életünk. A beígért Kánaán, vagy Mennyország ha úgy tetszik. Blaszfémia? Dehogy. A Mennyország -akár hiszünk benne, akár nem- az egyetlen hely ahol nem fenyeget a Pokol (amiben szintén az hisz csak aki akar) lehetősége. Talán azért számít az a legjobb helynek mert aki ott vesz ki pecót annak soha többé nem kell félnie a legrosszabtól. Igazából mástól se.
Az emberi agy és a számítógép szeretik egymást, mert hasonlóak. Ezért van az hogy a számítógépen felnőtt gyerekek generációja okosabb lesz mint az azt megelőző generáció. Nem, nem azért mert az információ korában már minden könyv meg cucc "könnyen és gyorsan elérhető akár Otthonról* is". Az csak a software, most a hardware-ről beszélek. A gyerek először persze csak bambán mered a monitorra, néha tétován leüt egy billentyűt, de ahogy egyre gyakorlottabb lesz, képes lesz egyre gyorsabban befogadni/feldolgozni/értékelni/reagálni. A szem-kéz koordinációja fejlettebb lesz, a szövegértése, az olvasási sebessége... mert az agya megpróbálja felvenni a versenyt a számítógéppel és menni fog neki, mert az agy már csak ilyen. Ráadásul mindez gyerekkorban. Gratulálok EMBERISÉG!!!!!! Végre van értelme hogy lemásztunk a cseresznyefáról!!!! (azon kívül persze, hogy végre agyonüthettük azon fajtársainkat akik MÁS cseresznyefákról másztak le. Egy Nagy Khhőővel*. Ja és a sör*) Kezünkben van saját megváltásunk kulcsa, a gyorsított evolúció eszköze!!!! Épp itt előtte ülsz és....
Te passziánszozol!!!???
Mert gyökér vagy!
Csak a gyökerek passziánszoznak! (Meg a gyökerek titkárnői)

Szóval ahogy váltják egymást a generációk, úgy kapja a boostot az agy. Na most milyen ádáz veszély áll fenn, ha valaki okos??? Unalom => Depresszió =>(Marvin) Megint előkerül a Nagy Khhőő. Ááááháááhááácsi... meg is érkeztünk. Internet. Internet = szorakoztatván valááni. Mert aki szórakoztatva valán, (mán van) annak nem kell Nagy Khhőő.
Itt most gondolkozzzz el az eddigieken.

A modern ember ha talál valami izgit A Neten, szarni sem megy ki nemhogy agyonütni valakit egy Nagy Khhőővel. Főleg ha az még vicces is, és/vagy elgondolkodtató. (sokan ezért hiszik azt, hogy Douglas Adams az Isten. De nem... ő a bátyja.)

Már várom a napot amikor az Emberiség öntudatára ébred... mert eperfagyit fogok aznap enni. (Au! Fagyit* akarok most!!! Hozzál nekem fagyit*!!!)

Mikor két agy... pardon 'ember' kommunikál, akkor a szakértőkkel és fő szó-szabászokkal ellentétben én úgy gondolom felfalják egymást. Ezt majd máskor kifejtem....

Sokan szeretitek a 'Harcosok Klubját'. Azzal a filmmel csak egy problémám van: túl jó lett. Túl "jó pasi" túl viccesen adja elő a túl jó szöveget és ez mind túl jól lett rendezve és lefilmezve. Mert miről is szól ez a film ha eltekintünk a filozófikus-mélylélektani-feltáró-elemző-pornótól? Egy srácról aki egy szép napon megkattan. A srácnak a filmben nincs neve, csak álnevei. A motívum mi is itt? Az hogy ő Bárki lehetne. Te. én. A kedvesed. Anyukád. Az óvónénid. Mi az amiről a legtöbb nagyon zseniális filozófus-rendező-filmelemző megfeledkezik az elemzéseiben? Ez a film egy mantra, amit magadba rajzolsz ha megnézed és nem számít hogy érted-e. Mindannyunkban ott lapul Tyler Durden. És bármikor kisurranhat a hátsóajtón a lakáskulcsoddal. De ez még mindig nem a lényeg.
Ezen gondolkodtam az előbb pisilés közben. És arra jutottam, hogy nekem nem hiányzik, hogy egy idegen félpucér csóka ott szambázzon velem meg egy bombával valami garázsban, hülye szemüveggel a fején. Mesterségesen létrehozom a saját Árnyékomat. És a neve:




Mr. Grumpy.
Azt hiszem elmegyek megnézni a napfelkeltét.
Na jó! Kajáért megyek, de a napfelkelte úgyis útba esik.
* : csak a csillaggal megjelölt szavakat gondoltam komolyan.

No comments: